Fakta om markiser och markisvävar

Minimera risken att välja fel solskydd

Allt du behöver veta…

Kvalité är viktigare än pris…& Pris är viktigare än rabatt….

Funderar du att handla markis eller skall byta väv på din befintliga markis? Då har du hamnat rätt! Det har aldrig varit enklare att jämföra mellan olika leverantörer, men samtidigt aldrig svårare att jämföra kvalité!  Jag heter Sven-Olof och driver markis fakta, som skall försöka ge kunden rätt vägledning om val av leverantörer och produkter. Anledningen att sidan har kommit till är att jag driver webbshoppen markis24.se och behöver samla information vad kunden behöver tänka på när de väljer solskydd.

Vad är kvalité?

När du handlar ett solskydd skall den hålla länga. Hur skall man då veta att man får kvalité? Det är svårt att se skillnad från olika modeller och alla ser ju fina ut när de är nya, oavsett om markiser är av dålig eller bra kvalité. Att få garanti är en del för att känna sig trygg vid sitt köp, men det garanterar inte att du har handlat en markis som du blir nöjd med och att den kommer att hålla länge. Alla har olika uppfattningar vad som är viktigt när man handlar markis, själv tycker jag att delar inte skall rosta och konstruktionen skall vara rejäl och att det finns dokument om montering för solskyddet. Och när man väl har beställt vill jag inte vänta… Jag har gjort en lista ”Slipp obehagliga överraskningar” som du bör läsa innan du handlar markis eller väv.

Bra leverantörer

Förr byggde markisfirmorna själv ihop delarna och sydde duken. Idag handlar de flesta markisfirmor färdiga markiser från någon tillverkare (vanligast nordisk och eventuellt ytterligare leverantör från Europa). Markiser från utlandet har oftast längre leveranstider, inte anpassade efter ett nordisk klimatet samt det är svårare att finna reservdelar till om skadan är framme. Skulle markisfirman inte finnas kvar blir det ännu svårare… Jag har gjort en lista med etablerade leverantörer som ger dit ett tryggt köp. Själv har jag egen erfarenhet av Fönstermiljö och Hestra markis som jag kan rekommendera. Jag har också gjort en lista av etablerade leverantörer av vävar och motorer. Själv har jag störst erfarenhet av Sattler vävar och elero motor som jag kan rekommendera.

Handla lågt pris eller på kampanj?

Även om fler etablerade aktörer säljer markiser på nätet tycker jag att försäljningsmetoderna inte ändrats. Jag finner på nätet kampanjer med stora rabatter och ordinarie priser som jag är ytterst tveksam om de någonsin har sålts för. Samma försäljningsknep  använde sig de traditionella markisfirmorna i stor utsträckning åtminstone  förr när inte priserna fanns på nätet. Markiser är en ”sällanköpsvara” och de flesta handlar markis en eller två gånger i sitt liv. Med det in tankarna är det inte så konstigt man har ingen uppfattning om ”rätt pris”, därför har jag gjort en lista  om de vanligaste solskydden ”Vad skall det kosta”. Själv har jag bestämt mig att alltid ha ett attraktivt pris och inga kampanjer. Av nyfikenhet får ni gärna maila mig exempel ”Stor rabatt och ändå högt pris”.

Välkommen till markis fakta och jag hoppas att informationen förenklar vid ert köp av solskydd!

Naturligtvis hoppas jag att ni finner att jag har ett attraktivt erbjudande på markis24.se! Hur som helst så har jag en fantastiskt bra design selector på min sida där du kan se terrassmarkiser med vävar på olika fasadalternativ.

Sven-Olof Nilsson / sven-olof@markisfakta.se